Sokovnik Omega nudi velik izkoristek soka in ohrani vse vitamine

V eno vijačni sokovnik Omega je vgrajen močan in hkrati tih električni motor, ki z lahkoto prežveči vsa rastlinska vlakna iz sadja, zelenjave in pšenične trave in tako ustvari napitek z optimalno konsistenco, pri čemer se v iztisnjeni tekočini ohranijo vsi vitamini, minerali in encimi, ki jih potrebujemo za zdravje telesa.

V tem se tudi razlikuje od običajnih centrifugalnih juicerjev, ki sokove ustvarjajo na velikih obratih, zato prihaja do visokih temperatur in pregrevanja. Posledica tega pa je, da se v napitkih ne ohranjajo vitamini in minerali, saj jih visoka temperatura uniči. Zato je pomembno, da kuhinjski aparat nudi počasno sočenje sadja in zelenjave, kar mu omogoča dvostopenjski sistem sočenja in delovanje na nizkih obratih, kot je na primer 70 obratov na minuto.

Sokovnik Omega ohranja žive encime v soku

Napitek oziroma sok iz sadja in zelenjave mora biti zdrav in koristen za telo, zato je pomembno, da se v soku ohranijo vsi živi encimi, saj le tako lahko telo dobi tisto, kar potrebuje. Juicer za počasno sočenje ustvarja svež in vitalen sok z vsemi hranili iz sadja in zelenjave. V hladilniku ga lahko hranimo dva dni, medtem ko se napitek iz centrifugalnega juicerja mnogo hitreje pokvari in ni več užiten.

Običajno se sok pokvari prej, če je podvržen visokim obratom in ustvarjeni temperaturi med hitrim sočenjem, kar lahko prepoznamo tudi po tem, da se na robu kozarca naredijo rjavi mehurčki. Hkrati pa juicer za počasno sočenje ustvarja dobro konsistenco napitka, zato ker dolga in mehka vlakna sadja in zelenjave predeluje, dokler se ne ustvari optimalna tekstura, pri tem pa ne zamaši cedila.

Juicer znamke Sana lahko pripravi tudi maslo

Zaradi močnega motorja, večje odprtine za vstavljanje, nastavkov za mletje in različnih šob lahko sokovnik Omega poleg okusnih in zdravih sokov pripravi tudi druga živila, saj lahko vanj postavimo oreščke in pripravimo rastlinsko maslo. S pomočjo različnih šob za testenine, kot je šoba za tanke in srednje špagete ter rezance, lahko iztisnemo testenine. Kuhinjski aparat lahko uporabimo tudi za mletje kave.

V juicerju lahko zmeljemo tudi začimbe, zelišča in česen, ali pa iz različnih oreščkov, žit in soje pripravimo domača rastlinska mleka. Močni električni motor je sposoben napraviti tudi razne kašice za otroke ter omake. Pri tem lahko uporabimo tako fino kot grobo cedilo. Prednost pa je v tem, da juicer omogoča velik izkoristek, zato se vsako sočeno živilo optimalno izkoristi.

Juicer s stekleno posodo in posodo za pulpo

Kuhinjski aparat lahko zelo enostavno sestavimo in zato tudi čistimo. Juicer je opremljen s stekleno posodo za sok, z nastavkom za mletje, finim in grobim cedilom, šobami za testenine ter dodatnim sitom za sok. Posoda za pulpo je izdelana iz nerjavečega jekla, za čiščenje pa je priložena posebna ščetka.

Na drugi strani sokovnik Omega z močjo motorja 150 W omogoča tiho delovanje, na dnu so štiri stabilne noge, dizajn pa je moderen s čistimi linijami, ki se podajo v vsako kuhinjo. Vsi deli so izdelani iz kopoliestra, ki ne vsebuje BPA delcev.

Sokovnik Omega nudi velik izkoristek soka in ohrani vse vitamine