Dober računovodja nudi strankam ažurnost in enostavno povezljivost

V prvi vrsti je dober računovodja zagotovo tisti, ki obvlada svoj posel, redno spremlja spremembe v zakonodaji in nudi svojim strankam nasvete na davčnem področju ter s tem olajšuje poslovanje in podjetnika razbremenjuje skrbi o finančnem delu, zato da se le-ta lahko osredotoči na širjenje poslovanja.

Na drugi strani pa kakovosten računovodski servis skuša v svoje delo implementirati novosti, zato da se lahko prilagodi potrebam svojih strank. Zaradi vse večje digitalizacije poslovanja, so običajni računovodski programi postali preveč okorni in nefleksibilni, saj ne omogočajo ažurne izmenjave podatkov med računovodskim servisom in podjetnikom. Na trg zato vstopajo novi spletni programi, ki delujejo v oblaku in nudijo enostavno povezljivost med knjigovodjo in podjetjem.

Dober računovodja sledi trendu brezpapirnega poslovanja

Z uporabo spletnega programa kot je Minimax, ki ga je razvilo slovensko podjetje SAOP, se zmanjšuje ročno prenašanje fizičnih dokumentov. To pomeni, da podjetnik privarčuje na času, saj mu ni potrebno vsak teden prinašati računovodske dokumentacije v pisarno računovodskega servisa. To velja predvsem za izdane in prejete fakture, ki jih je potrebno tedensko knjižiti, obračunati in plačati.

Originalne dokumente v fizični obliki lahko tako podjetnik prinese enkrat mesečno, vse ostalo pa se uredi kar preko spleta. Enostaven spletni program za račune nudi številne avtomatizirane funkcije, zato lahko podjetnik številne postavke vnaša tudi sam. Prilagodljiv računovodski servis pa podjetju pomaga razviti model poslovanja z izdajanjem in prejemanjem e računov v programu, zato da se zmanjša fizično prenašanje dokumentov in omogoči pregledno brezpapirno poslovanje.

Dober računovodja prilagodi storitve različnim gospodarskim subjektom

Fleksibilen in ažuren računovodski servis se v cenah svojih storitev prilagaja strankam glede na vrsto gospodarskega subjekta. To pomeni, da strankam nudi prilagojene storitve, glede na to, ali gre za normirance, društva, zavode, obrtnike ali pa za startupe. Te vrste gospodarskih subjektov imajo določene značilnosti, ki jih izkušen knjigovodja zazna in specifičnost poslovanja implementira v nastavitvah v programu.

Starejše verzije programov za vodenje poslovnih knjig nimajo funkcij, ki bi knjigovodjem omogočale, da na koncu meseca izdajo račun za storitve glede na vse opravljene storitve za stranko v enem mesecu. Zato so knjigovodje morale pisati ročno. Spletni program za račune v oblaku pa vseskozi beleži in samodejno obračuna vse storitve, katerih postavke se nato z enim klikom izpišejo na izdanem računu. To je učinkovita rešitev, če se podjetnik ne odloči za pavšalno plačilo.

Dober računovodja uporablja napredne digitalne rešitve

Ažuren računovodski servis svojim strankam nudi rešitve, ki so prilagojene vedno bolj priljubljenim digitalnim kanalom. Že to, da lahko podjetnik kadarkoli in iz katerekoli elektronske naprave preverja finančne podatke in pošilja izdane in prejete račune preko mobilne aplikacije, sovpada z ažurnimi storitvami servisa, saj lahko posamezno fakturo poknjižijo že v isti uri od prejetja v sistem ali pa račun plačajo preko banke, ne da bi morali prepisovati podatke v program.

Poleg tega dober računovodja nastavi program za račune tako, da se lahko enostavno poveže s spletno trgovino podjetnika ali pa z različnimi aplikacijami in programi za maloprodajo. Tako lahko črpa podatke v sistem, izdaja račune in usklajuje zalogo.

Dober računovodja nudi strankam ažurnost in enostavno povezljivost