Koliko stane zobni vsadek?

Pri odločitvah za zdravljenje z implantati se gotovo vprašamo, koliko stane zobni vsadek. Običajno gre namreč za samoplačniške storitve, pri katerih računamo tudi na določen nadstandard, pri čemer cena vsekakor pride v poštev. Ni nujno, da bo cena zelo visoka, jo pa moramo upoštevati. Ravno zato se splača dobro poznati ponudbo, da se lahko pametno odločimo za tisto možnost, ki za svojo ceno ponuja kar najboljšo izkušnjo in seveda dober trajni rezultat pri zdravljenju z implantati.

Cene se v praksi razlikujejo, saj so odvisne od različnih dejavnikov. Bolj ali manj odražajo kakovostni razred izdelkov, večinoma na to, koliko stane zobni vsadek, vplivajo izbrani materiali in specifične rešitve pri izdelavi implantatov. Seveda pa je treba vključiti tudi stroške vseh storitev, ki pridejo tu v poštev, najbolj relevantna je lahko v končni fazi izbira zobozdravnika.

Koliko stane zobni vsadek pri naših zobozdravnikih?

V iskanju ugodnih zobozdravniških storitev se pacienti včasih ozirajo po ponudbi v tujini, a ni nujno, da bodo cene bistveno nižje kot pri nas. Poleg tega imajo lokalni zobozdravniki tudi druge prednosti, nikakor ni nujno, da je prioriteta prav to, koliko stane zobni vsadek.

Ponudba je že pri nas dokaj pestra, zato tudi cene pokrivajo precej širok spekter, odvisno od tega, za kakšne izdelke se odločimo in pri katerem ponudniku jih izberemo. Načeloma pa gre pričakovati, da bo treba za zobni vsadek odšteti vsak okoli 500 evrov, kar je standardna cena pri zanesljivih ponudnikih. Seveda ni nujno, da bo to tudi končna cena, saj je veliko odvisno še od vseh drugih izbir.

Koliko stane zobni vsadek v tujini?

Običajno lahko že pri lokalnih zobozdravnikih najdemo dobro ponudbo, ki jo lahko izkoristimo. Pričakujemo tudi dodatne prednosti, recimo prilagodljivost in odzivnost ter možnost dolgoročne podpore. Če pa nas zanima le, koliko stane zobni vsadek, se lahko obrnemo tudi na ponudnike v tujini.

Pri izbiri implantatov seveda ni pametno varčevati, saj s tem tvegamo izbiro slabših izdelkov, ki ne ponudijo dobrih trajnih rezultatov pri zdravljenju. Pozorni smo torej na sumljivo nizke cene. Ponekod se zdravljenje z implantati oglašuje tudi po 200 evrov, kar je običajno preveč poceni, da bi lahko pričakovali dober učinek. Lahko pa že za okoli 300 do 400 evrov najdemo ponudbe pri zanesljivih izvajalcih, če želimo res izkoristiti najnižjo sprejemljivo ceno.

Seveda so tudi v tujini kakovostni implantati relativno dragi, zato ni nujno, da bo prihranek res prišel do izraza.

Podatek, koliko stane zobni vsadek, ni najbolj pomemben

Pri odločitvi za implantat ne smemo zanemariti drugih ključnih lastnosti ponudbe, ki jih lahko spregledamo, če se osredotočamo le na ceno. Na prvo mesto postavimo kvaliteto izdelkov in zanesljivost opravljenih storitev, da lahko res izkoristimo vse prednosti, ki jih imajo implantati, recimo odlično izkušnjo pri uporabi in dolgo življenjsko dobo. Poleg tega moramo pri obisku zobozdravnikov v tujini upoštevati še nekatere dodatne stroške, že potne stroške in investicijo časa, pa tudi drobne stroške, kot so neugodni tečaji za plačevanje v tujih valutah. Koliko stane zobni vsadek, če upoštevamo vse te dejavnike? Razlike vsekakor niso tako velike!

Koliko stane zobni vsadek?