Kako izbrati ustrezen nov tiskalnik za pisarno?

Če potrebujete za pisarno nov tiskalnik, je pri tem potrebno razmisliti o določenih značilnostih tehnologije, ki je na voljo. V primeru, da potrebujete le tiskanje dokumentov, tedaj je printer odlična izbira. Na voljo pa je tudi multifunkcijska naprava, ki poleg printanja omogoča še fotokopiranje, skeniranje in pošiljanje faksa.

Dobro je poznati in ovrednotiti vse potrebe po tiskanju v pisarni. Le tako se boste lahko odločili, ali potrebujete multifunkcijsko napravo ali pa visoko zmogljiv printer, ki nudi kakovostno in hitro tiskanje. Če želite zmanjšati stroške printanja, pa je na voljo tudi najem tehnologije, pri čemer plačujete mesečno najemnino za uporabo naprave ter za ostale storitve, ki so vključene v ceno.

Nov tiskalnik s črno belimi ali barvni izpisi

Na voljo so modeli printerjev, ki nudijo samo črno bele izpise, ter modeli printerjev, ki nudijo tudi barvno tiskanje. Če v pisarni natisnete zelo malo barvnih dokumentov, tedaj se je bolje odločiti za printer s črno belimi izpisi. Na ta način boste privarčevali tudi pri nakupu kartuše. V primeru, da tehnologijo najamete pri izbranem ponudniku, pa je uporaba kartuše vključena v ceno fiksne mesečne najemnine, zato vam ni potrebno plačevati za kartuše s tonerji.

Printer s programsko opremo za povezovanje

Ob izbiri tehnologije za tiskanje je potrebno preveriti, ali nudi programsko opremo, ki jo potrebujete za nemoteno delo v pisarni. Določeni modeli printerjev imajo vgrajeno povezavo s priklopom na USB ter brezžično Wi-Fi povezavo. Brezžična dostopna točka na napravi omogoča, da dokumente pošljete na druge elektronske naprave. Ponudnik najema tehnologije za printanje pa nudi modele printerjev, ki se lahko povezujejo preko USB, LAN in Wi-Fi povezav.

Nov tiskalnik naj tiska hitro

Različni modeli printerjev nudijo tudi različno hitrost tiskanja, ki se odraža v tem, koliko strani v eni minuti lahko tehnologija natisne. Če v pisarni tiskate le nekajkrat na dan in malo količino dokumentov, tedaj ne potrebujete zelo hitrega printerja.

Če pa na dnevni ravni potrebujete večje količine izpisov, tedaj pa je hitrost printanja zelo pomembna, tudi pri obojestranskem tiskanju. Če se boste odločili za najem printerja, vam ponudnik nudi zmogljivo tehnologijo, ki je zmožna natisniti od 40 do 55 strani na minuto.

Kapaciteta predala za papir in obojestransko tiskanje

Pri izbiri ustreznega printerja za pisarno je potrebno pregledati tudi specifikacije printerja, ki vključujejo kapaciteto predala za papir. Če v pisarni veliko tiskate, tedaj je smiselno izbrati nov tiskalnik, ki nudi večji predal za papir in na katerega lahko zložite več listov. Prav tako je pomembna funkcija obojestranskega printanja, če v pisarni velikokrat tiskate dokumente na obeh straneh lista.

Kako izbrati ustrezen nov tiskalnik za pisarno?