Koliko stane zobni implantat?

Zdravljenje z zobnim implantatom odpira nove možnosti pri reševanju številnih dentalnih problemov. Posebej dobro se obnese v primeru, da želimo nadomestiti poškodovan ali manjkajoč zob. Vedno pa se pred odločitvijo za tak način zdravljenja vprašamo, koliko stane zobni implantat – običajno so namreč na voljo tudi druge rešitve, med katerimi se odločamo. Dobra novica je ta, da implantati niso več tako dragi, kot so bili nekoč, postali so precej dostopni in na voljo praktično vsem, ki iščejo najboljše rešitve za svoje zobe. Po drugi strani pa to pomeni, da moramo biti nekoliko bolj pozorni pri brskanju po ponudbi, saj ne moremo pri prav vsakem zobozdravniku pričakovati dobre izkušnje. Vsekakor se splača poiskati zanesljivega zobozdravnika, ki ima v ponudbi kakovostne zobne vsadke.

Koliko stane zobni implantat višje kakovosti?

Omejimo se torej le na ponudbo kakovostnih zobnih implantatov, ki bodo svoje delo lahko brez težav opravljali skozi dolga leta. Koliko stane zobni implantat te vrste?

Že ob hitrem pregledu ponudbe najdemo različne cene za različne izdelke. Zobozdravniki imajo cenike pogosto javno objavljene na spletu, prav tako so dostopni podatki o implantatih, torej lahko ugotovimo, kje dobimo najboljše implantate in kakšne cene lahko pričakujemo. Če nas zanima le to, koliko stane zobni implantat, lahko hitro najdemo točne številke. Cena se praviloma giblje okoli 600 evrov, za ta denar že lahko dobimo kakovosten zobni vsadek, ki bo svoje delo brezhibno opravljal.

Seveda moramo vedeti, na kakšne lastnosti moramo biti pozorni pri izbiri zobnega vsadka, kot tudi pri izbiri zobozdravnika, ki ponuja te storitve. Vrhunski zobni implantati imajo sledljiv izvor, ponujajo jih ugledna podjetja, ki se specializirajo prav za implantologijo. Pri teh izdelkih lahko pričakujemo visoko kakovost in popolno zanesljivost, kar potrjujejo klinične raziskave in mnenja zadovoljnih uporabnikov. Cena za takšne vsadke je resda lahko nekoliko višja, a prav tako je višja njihova vrednost, končna izkušnja uporabnika pa je veliko boljša kot pri alternativnih rešitvah. Tako je cena povsem upravičena, tudi če za vrhunski implantat odštejemo nekaj več denarja. Še boljše razmerje med ceno in kakovostjo lahko pričakujemo pri implantatih, ki jih lahko dobimo v akcijski ponudbi.

Koliko stane zobni implantat v akcijski ponudbi?

Če se nam z izbiro implantata ne mudi, si lahko privoščimo nekaj več časa za spremljanje ponudbe in primerjavo različnih izdelkov. Tako imamo tudi več priložnosti pri iskanju ugodnih cen. Če iščemo, koliko stane zobni implantat, bomo našli različne cene v različnih akcijskih ponudbah. Pri nekaterih zobozdravnikih lahko na ta način pridemo do zelo ugodnih implantatov. Zobni implantati v akciji ponujajo nekaj popusta, običajno se cene gibljejo okoli 500 evrov, lahko pa najdemo tudi ugodnejše ponudbe. Seveda je treba paziti, da se ne spustimo prenizko, saj nižje cene pomenijo tudi določene kompromise.

Ni vse odvisno od implantata in njegove cene

Implantat je le orodje, ki pomaga pri zahtevnih zobozdravniških posegih. Seveda je pomembno, da izberemo kakovosten implantat, a pomisliti moramo še na kakovostne protetične izdelke, ki se namestijo na vsadek. Poleg tega o končni izkušnji v veliki meri vpliva tudi sam zobozdravnik, ki lahko na ta način upraviči tudi višjo ceno.

Koliko stane zobni implantat?